efficiency in production
Efficient produceren met gecontroleerde kwaliteit.
Verhoog de concurrentiekracht door inzet van slimme productietools.


Pers
Carroussel met pers
Met deze pers die geïntegreerd is in een carrousel met verschillende werkstations kan deze fabrikant een constante kwaliteit waarborgen, werd de productiesnelheid verhoogd en het benodigde vloeroppervlak sterk gereduceerd.
Vooraf heeft Folmer Innovations bij de klant een procesanalyse met tijdmeting uitgevoerd. Op basis van deze tijdmeting is een procesontwerp gemaakt met zo min mogelijk niet-waarde-toevoegende handelingen (als verplaatsen, schoonmaken, et cetera).
Na de installatie van de machine heeft Folmer enige tijd met de productiemedewerkers meegewerkt om zo samen al doende over effici├źnt werken na te denken en het proces te optimaliseren.
Wals
Walsunit
Het walsen van kokers is een lastige klus. Om de kwaliteit van de maatvoering van de koker te borgen heeft Folmer Innovations een extra walsunit ontwikkeld die als aanvullend gereedschap op een bestaande basiswals geplaatst kan worden.
Deze walsunit is op verschillende manieren instelbaar. De instelling is af te lezen en bij een volgende walsopdracht weer precies zo in te stellen.