safety through clarity
Folmer Innovations specialiseert zich in het ontwerpen en berekenen van dragende constructies die zwaar of dynamisch belast zijn.
We willen onze klanten van dienst zijn door meedenken in het ontwerp vanaf conceptstadium, het geven van verfrissende idee├źn, het ontwerpen van veilige constructies en het leveren van duidelijke rapportages die bij een klassebureau geen vragen meer oproepen.
Folmer Innovations ontwerpt vanaf concept tot en met productietekeningen in 3D of 2D. Voor de berekening van sterkte, plooi, trillingen en eigenfrequentie wordt Ansys gebruikt. Ook vermoeiings- en levensduurberekeningen behoren tot de mogelijkheden.
Om de berekeningen te onderbouwen of input te krijgen voor het ontwerp kan Folmer Innovations praktijkmetingen uitvoeren. Denk aan het meten van rekken, trillingen, versnellingen en verplaatsingen.
Cradles
Transport zadels
Van concept studie tot en met productietekeningen
Voor het transport van superjachten heeft Folmer Innovations statische transportzadels en hydraulisch verstelbare dok blokken ontwikkeld in nauwe samenwerking met de werf en andere betrokken partijen. Dit project heeft Folmer Innovations uitgevoerd van concept tot en met productietekeningen.
Complicerende factoren waren de zeer krappe ruimte tijdens het transport, de verschillende omstandigheden bij de verschillende fasen van transport en de hoge vereiste nauwkeurigheid tijdens het positioneren in het dok.
Met de nieuwe hydraulische dokblokken kon de werf veel tijd besparen tijdens het dokken.
Kraanfundatie
Kraanfundatie
Berekening van sterkte en plooi
Dit vissersschip werd voorzien van een nieuwe kraan. De ruimte voor de fundatie was zeer beperkt en de bestaande constructie moest zoveel mogelijk in takt gelaten worden
Folmer Innovations heeft diverse varianten doorgerekend op sterkte en plooi uitgaande van 'worst case' in zware zeegang.
Cruise schip
Secties en luchtgeveerde cabine
Berekening van de sterkte en de optimale positie van de luchtveren
Voor dit cruiseschip is gezocht naar optimale ruimte voor de passagiers zonder afbreuk te doen aan de sterkte van de spanten.
Achterop is een cabine met zwembad op dempers bevestigd. Hiervan heeft Folmer Innovations de optimale positie van de luchtveren, de sterkte van de draagconstructie en de vervorming van de dekken berekend.
Ploeg
A-frame
Controle van de sterkte van het A-frame voor nieuwe inzet
Dit A-frame, dat hier een ploeg voorttrekt, kreeg een nieuwe bestemming met zwaardere belasting.
Folmer Innovations kreeg opdracht om een controleberekening uit te voeren. Dat heeft geleid tot lokale versterkingen zonder algehele aanpassing van de constructie.